Køb diabetesmedicin online

Alene i Danmark er omkring 310.000 mennesker ramt af type 2-diabetes. Det er en stofskiftesygdom, hvor det er vigtigt, at den bliver opdaget og behandlet på et tidligt tidspunkt. I denne artikel har vi samlet en række behandlinger, som du kan bruge, hvis du er ramt af type 2-diabetes.

Innholdsfortegnelse

Har du fået konstateret type 2-diabetes?

Type 2-diabetes mellitus er en tilstand, der er kendt for at påvirke den måde, din krop bruger glukose (sukker) på. Den udløser også andre problemer med, hvordan din krop lagrer og behandler andre former for energi, herunder fedt.

Alle celler i din krop har brug for sukker for at kunne fungere normalt. Sukkeret kommer ind i cellerne ved hjælp af et hormon, der hedder insulin. Overvægt, især ekstra fedt i leveren og på maven, øger kroppens behov for insulin, selv om din vægt er normal. Det fører til et højt blodsukkerniveau (glukose), som kan give problemer, hvis det ikke behandles.

Personer med type 2-diabetes har brug for regelmæssig overvågning og løbende behandling for at opretholde normale eller næsten normale blodsukkerniveauer. Behandlingen omfatter livsstilsændringer (herunder kostændringer og motion for at tabe sig), egenomsorgsforanstaltninger og nogle gange medicin, der kan minimere risikoen for diabetes.

Type 2-diabetes

De vigtigste fakta i korte træk:

Hvad er behandlingsmålene for type 2-diabetes?

De vigtigste mål for behandling af type 2-diabetes er at holde blodsukkerniveauet inden for det ønskede område og at behandle andre tilstande, der er forbundet med diabetes (f.eks. forhøjet blodtryk). Det er også meget vigtigt at holde op med at ryge. Disse ting vil reducere din risiko for komplikationer.

  • Blodsukkerkontrol – Det er vigtigt, at du holder dit blodsukkerniveau inden for målområdet. Det kan hjælpe med at forebygge langsigtede komplikationer, der kan opstå som følge af dårlig blodsukkerkontrol (problemer med øjnene, nyrerne, nervesystemet og det kardiovaskulære system).
  • Blodsukkermåling i hjemmet – Din læge kan instruere dig i selv at måle dit blodsukker i hjemmet, især hvis du tager visse orale diabetesmediciner eller insulin. Det er normalt ikke nødvendigt at måle blodsukkeret hjemme hos folk, der kun håndterer deres diabetes med diæt eller diabetesmedicin, der ikke forårsager hypoglykæmi.

En tilfældig blodsukkertest er baseret på blod taget på et hvilket som helst tidspunkt i løbet af dagen, uanset hvornår du sidst spiste. En fasteblodsukkertest er en blodprøve, der tages, når du ikke har spist eller drukket i 8 til 12 timer (normalt natten over). Din læge kan hjælpe dig med at sætte et mål for dit blodsukkerniveau og vise dig præcis, hvordan du tjekker dit niveau.

Hvordan kan jeg reducere risikoen for kardiovaskulære komplikationer?

Den mest almindelige, alvorlige og langsigtede komplikation ved type 2-diabetes er hjertekarsygdomme, som kan føre til problemer som hjerteanfald, slagtilfælde og endda død. I gennemsnit har personer med type 2-diabetes dobbelt så stor risiko for hjertekarsygdomme som personer uden diabetes. Du kan dog reducere din risiko for hjertekarsygdomme betydeligt ved at:

  • Stop med at ryge, hvis du ryger.
  • Få højt blodtryk og højt kolesteroltal under kontrol med kost, motion og medicin.
  • Daglig brug af lavdosis aspirin, hvis du tidligere har haft et hjerteanfald eller slagtilfælde, eller hvis din læge anbefaler det.

Nogle undersøgelser har vist, at hvis man sænker A1C-niveauet med visse lægemidler, kan det også reducere risikoen for hjertekarsygdomme.

Hvilke tabletter kan jeg bruge til type 2-diabetes?

Der findes mange medikamenter, som er velegnede til behandling af type 2-diabetes. Ud over injektioner kan du også behandle type 2-diabetes med for eksempel forskellige tabletter. Vi har udvalgt et par medikamenter til dig, som kan hjælpe dig med bedre at kontrollere dit blodsukkerniveau:

  • Glucophage
  • Metformin – 1 A Pharma
  • Metformin Lich®
  • Siofor® filmovertrukne tabletter
  • Ozempic

Der bliver hele tiden godkendt nye tabletter, som kan bruges til at behandle type 2-diabetes. Det er dog normalt at bruge de ovennævnte lægemidler. Det er også vigtigt at vide, at al medicin, der er egnet til behandling af type 2-diabetes, også kræver en recept.

Hvad er de første symptomer på type 2-diabetes?

Mange mennesker med type 2-diabetes har ingen symptomer i starten, og sygdommen kan forblive uopdaget i årevis. Hvis de har symptomer, kan disse være som følger:

  • Voldsom tørst
  • Øget urinproduktion
  • En følelse af træthed
  • En følelse af at være sulten
  • Langsom heling af sur.

Med tiden kan diabetes føre til komplikationer, som igen kan forårsage andre symptomer (Kilde: Diabetes.dk)

Hvad er årsagerne til type 2-diabetes?

Den præcise årsag til type 2-diabetes kendes ikke. Dog er risikofaktorerne for at udvikle type 2-diabetes blandt andet

  • Type 2-diabetes i familien
  • Overvægt eller fedme, især med overskydende vægt omkring taljen
  • Lav fysisk aktivitet
  • Dårlig ernæring
  • En alder på over 55 år
  • At have haft svangerskabsdiabetes
  • Polycystisk ovariesyndrom
  • At have født et barn, der vejer mere end 4,5 kg.

(Kilde: Helbredsprofilen.dk)

Visse grupper af mennesker har en højere risiko for at udvikle type 2-diabetes, herunder:

  • Folk med stillehavs-, sydeuropæisk eller asiatisk baggrund.

Hvad kan jeg spise, hvis jeg har type 2-diabetes?

Hvis du har diabetes, er det vigtigt at undgå mange emballerede, forarbejdede snacks som kiks, chips, kager, myslibarer og lignende og i stedet spise friske, hele fødevarer som fiberrig frugt, grøntsager og fuldkornsprodukter. Fødevarer med et højt fiberindhold kan hjælpe med at holde blodsukkeret stabilt og få dig til at føle dig mæt, hvilket kan fremme vægttab og forbedre insulinfølsomheden.

Det kan være nyttigt at overvåge kalorieindtaget, hvis man er overvægtig, men alle mennesker med type 2-diabetes bør overvåge mængden af kulhydrater, de indtager. Det kan være svært, fordi kulhydrater findes i mange almindelige fødevarer, som du måske allerede spiser, men der er både gode og dårlige kilder til kulhydrater. Frugt og grøntsager er f.eks. gode kilder til kulhydrater, mens saltkringler og kiks er dårlige kilder.

Tidspunkter for hvornår du spiser, er lige så vigtigt i behandlingen af diabetes, som hvad du spiser. Regelmæssige måltider kan hjælpe med at holde blodsukkerniveauet konstant.

En diabetesdiagnose betyder ikke, at du ikke længere kan spise den mad, du elsker. En diabeteskost er dybest set en sund kost for alle! Du kan arbejde sammen med en diætist om at lave en personlig måltidsplan, og sørg for at holde øje med dit blodsukker, når du tilføjer nye fødevarer til din kost.

Selvom der ikke findes en »diabeteskur«, kan valg af fødevarer spille en vigtig rolle i kontrollen af dit blodsukkerniveau.

SlankePro - En fleksibel service

Kilder

Symptomer og årsager: Videncenterfordiabetes.dk

Hvad er årsagerne til type 2-diabetes?: Helbredsprofilen.dk)

Diabetesudviklingen i Danmark: Videncenterfordiabetes.dk

Gestational Diabetes: Cdc.gov

Type 2 Diabetes: Endocrinology.dk

Behandlingsmål og kontrol af type 2-diabetes: Netdoktor.dk

Ansvarsfraskrivelse: Medicinsk indhold

Det er ikke tilladt, at indholdet kan ses på stedet af læger til behandling og rådgivning. Det medicinske indhold må under ingen omstændigheder bruges til selv at stille diagnoser eller behandlinger.